18.2.09

Peter M. van der Linden

Dordtenaar Peter M. van der Linden is een dichter die sterk op beeld en klank is gericht. Zijn prikkelende voordrachten bevatten rapelementen, klankimprovisaties, absurde humor en haarscherpe observaties van schrijvers. Sinds 2003 betrad hij de planken van vrijwel alle grote festivals in Nederland en Belgie. Zo stond hij o.a. te GDMW te Rotterdam, Gedignag te Groningen,Gentse Feesten in Gent, Dichters in de Prinsentuin in Groningen,de Nachten in Antwerpen en de Wintertuin in Nijmegen. In 2003 werd hij poëzieperformer van België, in 2004 werd hij derde tijdens het NK Poetry Slam en sloot daarmee zijn Poetryslamcarriere af.

In 2005 verscheen de cd Ich bin ein star baby (Vassaluci) en in de loop van 2009 verschijnt zijn nieuwe bundel Zendag.
Peter M.van der Linden treedt regelmatig op met contrabassist Boris Oud met soundscapes en improvisatiecombo`s. Tevens geeft hij workshops poëzie aan scholieren.

Deze workshops duren meestal een uur. In deze korte tijd worden de leerlingen via een gezamenlijk associatiespel aan het schrijven gezet,vaak is er achteraf nog de ruimte en animo van de leerlingen om het spontaan geschreven gedicht in de klas voor te dragen. Meer informatie is te vinden op http://www.powets.nl of via pmvlinden@zonnet.nl op te vragen.

Albert

de groene is herkenbaar aan de klompen
als ufoburger klinkerend door de stad
zo ligt hij in een kraakpand
en zo staat hij in het water

de stem van gas afremmend
met een bosje zuurstof
staat hij ballonnen soms op te wachten

wie èèn oog sluit
opent zichzelf
hij zal de stad redden
met een potje hemelstaren

voelt hoe rozen trappen lopen
naar zijn ponylandje en zijn geit
zo steekt hij elke vraag in mouwen
wat melkt toch aan mijn lot

wandelen er ritsen in mijn hoofd
wie slaapt daar in die boom

Peter M.van der Linden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten